måndag 22 augusti 2011

Österlenvandringen den 19-22 augusti

Tretton vandrare mötte upp vid Solevi idrottsanläggning på Kivik under fredagskvällen. En fin kväll, fast blåsig, blev det vid grillen.

Vi vaknade till strålande sol och vi som låg ute fick se solen gå upp 05.45. Kl. 09.00 på lördagens morgon hämtade bussen oss för vidare transport till Haväng/Ravlunda där vi sedan vandrade bland blommande ljung till Knäbäck.

Dagen var underbar, flera badade trots låg vattentemperatur, och vandringen gick sedan tillbaka till Kivik utmed Österlens stränder.

Söndag morgon, lika fint väder, gick vi mot Stenshuvuds nationalpark, besteg toppen för att sedan vandra ned mot havet och avsluta dagen med mässa vid det lilla kapellet i Knäbäckshusen, innan bussen kom för att köra oss tillbaka till Solevi. Under kvällen grillade vi som vanligt, firade en av deltagarna som fyllde år och pratade runt eldens sken.

Måndag morgon åkte vi buss ner till Borrbystrand för att sedan vandra i skönt väder utmed Österlens fantastiska stränder. Vi gjorde lång middagsrast för vila, mat och bad i sanddynerna. Väl framme vid vårt slutmål, meditationsringen vid Backåkra, firades mässa innan vi åkte genom Österlens vackra natur tillbaka till Kivik. Vi tog farväl av varandra för denna gång och var och en åkte hem till sitt.

Som vanligt en toppenvandring med toppenväder. Förläggningen fungerade bra och gruppen blev en fin helhet då vi vandrade hela tre dagar, vilket vi kommer att göra även nästa år.
Pax et bonum
Per Herrmann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar