måndag 22 juli 2013

Olofsfirande i Hallaröd



Lördag 27 juli
Sommarvandring då vi utgick från Höörs kyrka kl 13.00. Vi firade mässa på udden vid Dagstorpssjön, då några också passade på att bada. Dagen avslutades med sommarandakt i Hallaröds kyrka kl 21.00 då vandrare från Ö Onsjö anslutit.



Söndag 28 juli - Nionde söndagen efter trefaldighet
Familjedag i Hallaröd kl 14-18
Kl. 14.00 samlades vi vid kyrkan för en ca 2 km vandring med små och stora i Hallaröds natur. Speciellt uppmärksammades 'våra' Olofsdopbarn. Vid källan firade vi dop och sedan möttes vi av Per Gustavsson som berättade för oss om  "Olof - en misslyckad typ" i kyrkan.

Måndag 29 juli Olofsdagen
kl. 18.00 Vid källan, koralblåsning med Bengt Käck, trumpet. Sen följde mässa i kyrkan, G. Sörensen och A. Ekelin. Föredrag av Anna Karin Hammar, präst och teol. dr i systematisk teologi (dotter till HB Hammar) och Nina Edgardh, präst och professor i kyrkovetenskap: "När Maria kom tillbaka till Hallaröd- om  HB Hammar och restaureringen av Hallaröds kyrka". http://dagensseglora.se/2013/08/05/maria-i-hallarod-berattar-om-samtidens-utsatthet/
Avslutades med fika, samtal, barnen Hammar delade med sig av sina minnen och till sist avrundade vi med musik i församlingshemmet.


Tisdag 30 juli
Hallaröd kl. 18.00 Musikandakt med Iver Livendahl. Dikter om kyrkorgeln och J S Bachs musik interfolieras med musik av densamme. Detta ingår i ett större projekt, nämligen att överföra Das Wohltemperierte Klavier till kyrkorgel. Iver Livendahl takterar orgeln, Marie Sjögren deklamerar dikter av finlandssvenska poeter. Präst: A. Ekelin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar