söndag 29 juli 2012

Olofsvandring

Vi var 14 vandrare varav 4 barn som började Olofsfirandet i Hallaröd med en kort (ca 2 km och 2 timmar) pilgrimsvandring. Det småduggade när vi gav oss iväg men snart upphörde även det. Särskilt inbjudna var de dopbarn som tidigare år döpts vid källan (eller i kyrkan) Olofsdagen.

Första stoppet var vid dammen och Anders lät oss fundera kring vatten och hav - och så plaskade vi och hittade en död kräfta.  

Nästa stopp var en klättervägg och de modiga gav sig upp en bit. Här tänkte vi på berget och om att inte släppa taget. Nästa sträcka gick vi i tystnad och sedan fikade vi och tittade  på hästarna. Emil fick ta emot en nyckelring med Hallaröds pilgrimsemblem, som en påminnelse om att han döpts på Olofsdagen (premiär). 
Vid källan mötte andra upp och vi blev ca 50 personer. Klockan var nu 17.30 och Bengt Käck började med koralblåsning på trumpet. Inför dopet togs vatten från källan och sedan döptes Melvin och Milton - doppräst var Gullbritt. Fiolmusik ledde processionen till kyrkan.
I kyrkan predikade Anders och Gullbritt om Olof och om att allt inte är så som det först ser ut. Det handlade om misslyckande och om svaghet och om vår tro, som både handlar om att släppa och om att hålla fast. Sedan firade vi mässa tillsammans. Därefter var alla välkomna till församlingshemmet där det serverades fruktsallad och lingonkaka. Nils-Olof talade som representant för Onsjö härads hembygdsförening. Och kvällen avslutades med musik och sång (och dans!) av "Fyra fioler".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar